Beacons

De offline met de online wereld verbinden via bluetooth is hét gebied waar iBeacons ingezet kunnen worden voor proximity marketing toepassingen.

De iBeacon Specialist bied hierbij de helpende hand. Met samenwerkende partners worden er oplossingen bedacht voor uiteenlopende uitdagingen. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.

iBeacons zijn kleine Bluetooth-zenders die ervoor zorgen dat apps gebruik kunnen maken van de omgeving met een hoge mate van precisie, zogenaamde micro locatie. Dit noemen we 'location awareness'.

iBeacons maken gebruik van de BLE technologie, wat staat voor Bluetooth Low Energy, ook wel Bluetooth smart genoemd. BLE vraagt nauwelijks energie van zowel de smartphone als de Beacons (een Beacon kan meer dan 2 jaar werken op een eenvoudige cel batterij), en de zenders zijn klein en goedkoop. Het is een gesloten protocol dat werkt met iOS en Android.

Experimenteren met iBeacons is reuze interessant voor innovatieve merken, omdat hier op de korte en lange termijn grote slagen mee gemaakt kunnen worden. Omdat de marketingboodschap zo ontzettend persoonlijk en contextspecifiek gemaakt kan worden, zijn iBeacon-apps een prima medium om lange en vruchtbare relaties aan te gaan met je doelgroep, werknemers of resellers...

Kortom allerlei oplossingen voor verschillende uitdagingen!